Generalni menadžer Stare dame
24

Giuseppe Marotta: Džeko bi se savršeno uklopio u Juventusu

Klix.ba
Giuseppe Marotta
Giuseppe Marotta
Generalni menadžer Juventusa Giuseppe Marotta izjavio je za italijanski sportski list Tuttosport kako bi se bh. reprezentativac i napadač Manchetser Cityja Edin Džeko odlično uklopio u tim Juventusa.

Marotta je, između ostalih, zaslužan za dolazak Miloša Krasića, Fabija Quagliarelle, Alessandra Matrija i Alberta Aquilanija u Juventus. Prema posljednjim izjavama, u napadu za narednu sezonu u timu Stare dame računa i na Edina Džeku.

"Savršeno bi se uklopio u Juventusu", kratko je prokomentarisao Marotta mogući dolazak Dijamanta u Italiju. Ukoliko dođe do ovog transfera, Džekinu "desetku" na Etihadu bi najvjerovatnije zauzeo Robin van Persie, koji je nezadovoljan u Arsenalu.

Prema Tuttosportu, Juventus je tenutno na prvoj poziciji kada je riječ o interesovanju za 26-godišnjeg napadača bh. reprezentacije, koji je u toku protekle sezone sve češće utakmice svog tima gledao s klupe.

Juventus želi dovesti vrhunskog napadača za predstojeću Ligu prvaka i rješenje problema vide u dolasku Edina Džeke. Kako prenosi ovaj italijanski sportski list, Juventus je odustao od dovođenja Luisa Suareza.