Nogomet
0

Gijon u finišu meča razbio granitnu odbranu Atletica i napravio iznenađenje

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
Jedna od najboljih odbrana Evrope popustila je tamo gdje se najmanje očekivalo. Atletico Madrid je u 30. kolu Primere rezultatom 2:1 poražen u gostima protiv Sporting Gijona.

Ovo je tek peti put u ovoj sezoni da Aletico primi više od jednog gola u meču. Barcelona ih je dva puta u ligi savaldala sa po 2:1, Benfica je kao gost u grupnoj fazi Lige prvaka učinila isto, a tri gola protiv Jorgandžija postigla je Celta kao gost u četvrtfinalu Kupa Kralja čime je tim Diega Simeona ispao iz tog takmičenja. Peti klub koji je postigao više od jednog gola Atleticu je Sporting Gijon.

Za Madriđane je sve izgledalo odlično kada je u 29. minuti Griezmann pogodio za 1:0. Međutim, u finišu meča nastupio je preokret. Sanabria je pogodio u 79. minuti, a onda je za pobjedu pogodio Carlos Castro u 89. minuti.

Sporting je upisao tri vrlo važna boda u borbi za opstanak i sada je na pretposljednjem 19. mjestu sa 27 bodova, bodom manje od 17-plasiranog Getafea, prvog tima iznad zone za ispadanje. Atletico je drugi sa 67 bodova, četiri više od Real Madrida koji ima utakmicu manje, te osam bodova manje od Barcelone koja također ima utakmicu manje u ligi.

Bh. reprezentativac Ognjen Vranješ nije ulazio u igru za tim Sportinga.