Napravio idealnu ekipu
7

Giggs : Scholes je najtalentovaniji igrač s kojim sam igrao

Totalsport
Ryan Giggs
Ryan Giggs
Ryan Giggs, legendarni 39-godišnji nogometaš Manchester Uniteda, sastavio je idealnu ekipu svojih saigrača u tom klubu od 1990. godine, kada mu je bio ponuđen prvi profesionalni ugovor.

Posao je velškom nogometašu, koji je prvu ligašku utakmicu odigrao u martu 1991. godine protiv Evertona, bio dosta težak, jer je od tada do danas u velikom klubu s Old Trafforda igralo mnogo vrhunskih igrača koje Giggs nije uvrstio na svoj popis, poput, Davida Beckhama ili Ruuda van Nistelrooya.

Od aktuelnih suigrača izabrao je četvoricu. Uvrstio je petoricu trenutnih članova "crvenih vragova", jer je u najbolju ekipu uvrstio i samog sebe.

"Ako je to u redu", skromno je rekao uz smiješak.

"Paul Scholes je najtalentovaniji igrač s kojim sam igrao. On je mogao raditi one stvari koje drugi nisu mogli. On je igrač koji diktira tempo igra i vrlo rijetko predaje loptu suparniku, bez obzira radi li se o dodavanju na 5 ili na 30 metara."

Od aktuelnih igrača Manchester Uniteda među 11 njaboljih još je postavio Rija Ferdinanda, Nemanju Vidića i Waynea Rooneyja.

Dosta se mučio oko izbora golmana između Petera Schmeichela i Edwin van der Sara, ali je ipak odabrao Schmeichela "koji je tada bio na svom vrhuncu".

Za kapitena je odredio Roya Keanea.

"On je vukao baš u svakoj utakmici i zbog toga je postigao tako puno krasnih golova."

U Giggsovih najboljih 11 još su Cristiano Ronaldo, Gary Neville, Denis Irwin i Eric Cantona.

Giggsovih najboljih 11 Manchester Uniteda u njegovoj eri (4-4-2): Schmeichel - G. Neville, Ferdinand, Vidić, Irwin - Ronaldo, Keane, Scholes, Giggs - Rooney - Cantona.