Nogomet
0

Giggs osporio kritike na račun Manchester Uniteda

Sarajevo-x.com
Ryan Giggs (Foto: AP)
Ryan Giggs (Foto: AP)
Samo dvije pobjede iz 19 gostujućih utakmica Manchester Uniteda nogometaš Ryan Giggs objašnjava time da njegov tim možda i nije igrao briljantno ove sezone, ali da ih to na kraju previše ne zabrinjava.

Ovaj krilni igrač osvojio je svoju 12. titulu u 20 godina koliko igra za Manchester United.

Giggs je bio u timu koji je remijem u Blackburnu 1-1 osigurao rekordnu 19. titulu za Manchester United.

Bila je to nervozna utakmica za ekipu Alexa Fergusona na Ewood Parku i prikazala je njihovu standardnu igru na gostovanjima tokom sezone. United je odigrao 10 remija i izgubio četiri puta na gostovanjima ove sezone.

Giggs, koji je odigrao 64 utakmice za reprezentaciju Walesa, kazao je: "Bila je to čudna sezona. Činilo se da niko ne želi da osvoji titulu".

"Iako je naša forma kući nevjerovatna, u gostima i nismo bili tako dobri. Nakon što smo ispustili dva gola prednosti protiv Fulhama i Evertona, monogi su nas kritikovali", kazao je Velšanin.

Sa 17 godina on je debitovao za Manchester United protiv Evertona 1991. godine, a tokom svoje karijere osvojio je najviše trofeja u historiji engleskog fudbala.

Nakon jednogodišnjeg produženja ugovora u februaru, Giggs će igrati još najmanje jednu sezonu. Priznao je da su mu karijeru produžile pauze između utakmica i povučenija uloga u veznom redu.

Na upit o odlasku u penziju, 2009. godine je za BBC Sports rekao: "Razmišljao sam o tome posljednje tri ili četiri sezone jer nikad se ne zna koliko će mi tijelo moći izdržati".

"Kada osjetim da više nemam utjecaja na utakmicu, ne zabijam i ne namještam golove, tada će biti vrijeme za kraj", zaključio je Giggs.