Nogomet
1

Giggs: Odlazak Sir Alexa nije izgovor za naše loše igre

Totalsport
Ryan Giggs (Foto: AFP)
Ryan Giggs (Foto: AFP)
Neuništivi velški nogometaš Manchester Uniteda Ryan Giggs (39), koji trenutno u klubu obavlja i dužnost pomoćnog trenera, stao je u odbranu menadžera Davida Moyesa nakon očajnog ulaska u novu sezonu.

Aktuelni engleski prvak u šest kola Premierlige je čak tri puta poražen i trenutno je tek na 12. mjestu sa samo sedam bodova. U Ligi prvaka su Crveni vragovi startali pobjedom protiv Bayer Leverkusena, ali su ove sedmice u 2. kolu bili vrlo blijedi u remiju (1-1) kod Šahtara. Moyes se zasad ne snalazi dobro na klupi na kojoj je gotovo 27 godina sjedio legendarni Alex Ferguson, ali Giggs smatra da su igrači ipak više krivi za loš start.

"Sir Alex je bio sjajan menadžer i imao je veliki utjecaj na tim i na cijeli klub. Jasno je da takva osoba nedostaje. Ali, mislim da to nije izgovor kad pojedinci ne igraju onako kako mogu. Ne igramo dobro kao ekipa. Nismo imali problema s povredama kao u prošlosti, tako da nemamo nikakvog izgovora za svoju igru", poručio je Giggs, a onda u optimističnijem tonu dodao:

"Nismo dobro startali, ali dobra je stvar da imamo puno vremena da preokrenemo stvari. Znamo kakav je ovo klub, ima svoje uspone i padove, i zato se ne zanosimo ako letimo i ne očajavamo ako ne igramo dobro".