Uskoro 800. utakmica
0

Giggs igrač godine u izboru kolega igrača

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Udruženje profesionalnih nogometaša Velike Britanije (PFA) izabralo je veznjaka Manchester Uniteda Ryana Giggsa za najboljeg igrača sezone u Premier ligi.

Danas 35-godišnji veznjak tako je zaslužio prvu veliku individualnu nagradu nakon što početkom devedesetih u dva navrata bivao biran najboljim mladim nogometašem Engleske.

Pobijedio je svu silu favorita: što klupskih saigrača, kojih je ukupno čak šest u najboljoj momčadi sezone, ali i dva velika rivala iz Liverpoola: Stevena Gerrarda i Fernanda Torresa.

Među najboljom se 11-oricom nije našlo mjesta za Franka Lamparda, kao ni Johna Terryja.

  • Najljepše je dobiti nagradu od kolega - izjavio je iskusni Velšanin, čiju su samu nominaciju mnogi osporavali obzirom da je ove sezone počeo samo 12 utakmica i zabio tek jedan gol.

  • Naosvajao sam se trofeja s Manchester Unitedom. Od individualnih sam dvaput dobio nagradu za najboljeg mladog igrača. No, ova je veća od svih - dodao je.

Protiv Arsenala u prvom polufinalnom dvoboju Lige prvaka Giggs bi trebao odigrati svoju 800. utakmicu u dresu Uniteda.

Također, postao je prvi Velšanin s nagradom PFA-a od Marka Hughesa, isto u dresu Uniteda, za sezonu 1990/1991. Baš je u toj sezoni Giggs debitovao u prvoj momčadi aktuelnih prvaka Europe.

Tim godine Premier lige u izboru PFA-a:

Edwin van der Sar; Glen Johnson, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Patrice Evra; Ashley Young, Steven Gerrard, Ryan Giggs, Cristiano Ronaldo; Nicolas Anelka, Fernando Torres.