Sa Orebrom protiv Sarajeva
0

VIDEO / Gerzić: Radujem se utakmici i povratku u domovinu

Sarajevo-x.com
Nordin Gerzić
Nordin Gerzić
Bosanac Nordin Gerzić, najbolji igrač švedskog Orebra, protivnika bh. predstavnika u 2. pretkolu Evropske lige, FK Sarajevo, raduje se povratku u domovinu i poziva na oprez u utakmicama protiv ekipe sa Koševa.

Nakon što je žrijebom u Nyonu u ponedjeljak odlučeno da će bh. predstavnik u 2. pretkolu Evropske lige, FK Sarajevo, igrati sa ekipom Orebro, za oficijelnu stranicu švedskog kluba je govorio Bosanac Nerdin Gerzić.

"To je zaista lijepo i sretan sam što ću doći u domovinu. Sarajevo je respektabilna ekipa koja je uvijek u vrhu tabele. U bivšoj Jugoslaviji je ova ekipa također ostvarivala odlične rezultate", izjavio je Gerzić.

Gerzić, koji za Orebro igra na poziciji veznog igrača, osvrnuo se na šanse koje njegova ekipa ima protiv bh. predstavnika.

"U ovom duelu imamo dobre šanse. Iako je Sarajevo odlična ekipa, mi ih možemo pobijediti. Na stadionu će definitivno biti i Bosanaca koji žive u Švedskoj", izjavio je dvadesetsedmogodišnji Gerzić koji je rođen u Bosanskoj Gradiški. Njegova vrijednost na tržištu se procjenjuje na nešto više od milion eura.