Odbačena tužba
0

Gerrardu ipak neće suditi zbog tuče u klubu

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Sud u North Seftonu je odbacio optužbe za napad i tuču koje su bila podignute protiv slavnog engleskog fudbalera Stevena Gerrarda, pišu u petak britanski mediji.

Podsjećanja radi, kapiten Liverpoola Steven Gerrard je krajem decembra učestvovao u tuči u jednom noćnom klubu u mjestu Merseyside.

Prilikom proslave pobjede Liverpoola nad Newcastle Unitedom koja je završila rezultatom 5-1, Gerrard i prijatelji su započeli svađu s DJ-m i nekolicinom drugih ljudi u klubu. U tuči je teže povrijeđen biznismen Marcus McGee (34) koji je izgubio zub i zadobio posjekotinu na licu.

Ipak, protiv Gerrarda i njegovih prijatelja nije odbačena optužba za izazivanje nereda za koju će najvjerovatnije morati platiti novčanu odštetu.

Gerrard (28) je od početka karijere vezan uz Liverpool, u juniorskoj postavi Liverpoola je počeo igrati već kao devetogodišnjak, davne 1989., a mišljenje nije promijenio ni kad je 2005. godine zapeo za oko bogatom Romanu Abramoviču, vlasniku kluba Chelsea.

Za reprezentaciju Engleske igra od 2000. godine, a u 47 nastupa postigao je devet golova. Godine 2001. je od strane igrača odabran za najboljeg mladog igrača Engleske, a 2006. kolege su ga proglasile najboljim igračem u Premier ligi.