Nogomet
1

Gerrard: Uživam u svakoj minuti, kao da opet imam 21 godinu

Totalsport
Steven Gerrard
Steven Gerrard
Sljedeći mjesec mogao bi biti najveći u mojoj karijeri, kaže 33-godišnji kapiten Liverpoola Steven Gerrard, aludirajući na priliku za osvajanje prvog naslova prvaka Engleske u karijeri.

Steven Gerrard u Liverpoolu je od sedme godine. Sve je osvojio s Redsima osim naslova prvaka Engleske. Imao je samo 10 godina kada je Liverpool 1990. godine osvojio svoju 18. i zasad posljednju titulu državnog prvaka. Kada se već činilo da će mu proći karijera bez tog trofeja, Liverpool je ove sezone zablistao pod vodstvom mladog menadžera Brendana Rodgersa i predvodi tabelu Premierlige u kojoj se utrkuje za naslov s Manchester Cityjem i Chelseajem. Liverpool jedini od ta tri kluba drži sudbinu u vlastitim rukama i ako dobije preostale četiri utakmice do kraja sezone, garantovano mu je veliko slavlje.

U nedjelju su Redsi na Anfieldu u sjajnom susretu savladali Manchester City s 3-2 i upisali desetu uzastopnu pobjedu. Gerrarda su nakon zadnjeg sudiijskog zvižduka preplavile emocije. U suzama je okupio saigrače u zagrljaj i u motivacijskom govoru im je rekao da se s jednakim pristupom već sada moraju okrenuti idućoj utakmici, gostovanju kod Norwicha.

"Mislim da je to bila naša najbolja utakmica ove sezone. Mislim da smo u prvih 30 ili 35 minuta otpuhali takozvanu najbolju ekipu u ligi. Mogli smo zabiti tri ili četiri gola. Međutim, niti vodstvo 2-0 ponekad nije dovoljno protiv najboljih ekipa za pobjedu. Najvažnije je dobiti utakmicu, nije važno kako. Srećom, mi smo je na kraju dobili", ističe Gerrard.

"Uživam u ovoj sezoni, krasno je igrati s toliko vrhunskih igrača. Imao sam tokom svih ovih godina u karijeri puno uspona i padova, ali trenutno uživam u svakoj minuti! Osjećam se kao da ponovno imam 21 godinu, u društvu tako sjajnih saigrača. Ovo što slijedi će vjerovatno biti najveći mjesec u mojoj karijeri", dodao je kapiten Liverpoola.