Nogomet
0

Gerrard: Svi se mi katkad okliznemo, a ja sam pao i proživio noćnu moru

Totalsport
Steven Gerrard (Foto: AFP)
Steven Gerrard (Foto: AFP)
Samoga sebe i ostatak Liverpoolove ekipe pred početak nove nogometne sezone ohrabrio je Steven Gerrard (34), podsjetivši da je završetak prošle za njega bio kao iz najgore noćne more.

Liverpoolova je ekipa tri kola prije kraja sezone u Premiershipu uživala prednost od pet bodova, da bi 2-0 porazom od Chelseaja na Anfieldu, u kojem je Gerrard darivao suparnika, naslov otišao u ruke Manchester Cityja.

"Vjerovatno govorimo o tri najgora mjeseca u mom životu. Bio sam shrvan u svlačionici nakon utakmice, kao i sedmicama i mjesecima nakon nje. Nisam bježao od svoje greške, u kući imam televizijske prijemnike, a čitam i novine. Postoje i društveni mediji. Kada se nešto takvoga dogodi, trebate biti muškarac i spremno dočekati udarac u bradu, prihvatiti ono što se dogodilo. To se ne može promijeniti", iskren je bio Gerrard i nastavio:

"Nisam izgubio svog čovjeka u duelu, niti sam skrivio jedanaesterac. Nisam pogrešno dodao loptu ili napravio grešku. Zato je to toliko i surovo. Svaki stanovnik svijeta u jednom se trenutku svoga života okliznuo, nevažno je li se te dogodilo na stepenicama, podu ili gdje već. Meni se dogodilo na terenu u potpuno krivom trenutku. No, u 38 kola mnogo se toga događa za ili protiv vas i to odlučuje hoćete li ili ne osvojiti prvenstvo. Taj se trenutak dogodio u odlučujućem času i ja to moram prihvatiti. I hoću".

Dodao je Gerrard da je imao podršku klupskog menadžera Brendana Rodgersa za nastavak reprezentativne karijere, no da je odluku o napuštanju engleske nogometne reprezentacije donio sam.