Nogomet
0

Gerrard sve najbolje o Houllieru

Totalsport
Steven Gerrard (Foto: AP)
Steven Gerrard (Foto: AP)
Liverpoolov kapiten Steven Gerrard smatra da je Aston Vila napravila odličan posao dovođenjem iskusnog 63-godišnjeg francuskog stručnjaka Gerarda Houlliera na poziciju menadžera.

Radi se o treneru koji je od 1998. do 2004. godine vodio Liverpool, te je uveo Stevena Gerrarda u prvi tim. Nakon toga je Houllier dvije sezone bio trener francuskog Lyona, a posao u Aston Villi prihvatio je nakon što je uspio osigurati svoj odlazak s pozicije tehničkog direktora u Francuskom nogometnom savezu.

"I dalje imam jako dobar odnos sa Gerardom. On mi je pružio priliku za igranje nogometa na vrhunskom nivou, te sam od njega naučio jako, jako puno. Aston Villa je dovela odličnog trenera, čiji povratak u Premiership za mene nije iznenađenje. Znam koliko Gerard voli nogomet i koliko se želio vratiti u engleski nogomet", izjavio je Gerrard za Liverpoolovu klupsku stranicu.

"Imali smo sjajnu sezonu pod njegovim vodstvom 2001. godine (Liverpool je tada osvojio trostruku krunu, op.a.). Tada je on bio u stanju promijeniti mnoge stvari u klubu i u tome je jako dobar. On zna što želi i zna kako posložiti pobjedničku ekipu. To je dokazao osvojivši pet trofeja s Liverpoolom", nastavio je kapiten ''redsa''.

Houllier je tokom mandata na Anfieldu imao problema sa srcem. Gerrard tvrdi da je sada dobrog zdravlja.

"Sreo sam ga prije nekoliko dana na humanitarnoj utakmici koju je organizirao Jamie Carragher, izgledao je odlično, zdravo i svježe. Pitao sam ga tada ima li istine u pričama o njegovom odlasku u Aston Villu i da li je zainteresiran za taj posao, a on je odgovorio potvrdno. Zaista ne vjerujem da će imati bilo kakve probleme sa zdravljem", zaključio je Gerrard.