Nogomet
37

Gerrard: Odlazak iz Liverpoola je najteža odluka u mom životu

Klix.ba
Steven Gerrard (Foto: EPA)
Steven Gerrard (Foto: EPA)
Kapiten Liverpoola Steven Gerrard potvrdio je da je odlučio otići iz ovog kluba, a ovu odluku je nazvao "najtežom u životu".

Tridesetčetverogodišnjak, kojem ugovor ističe na ljeto, pridružio se Redsima sa devet godina, a u karijeri je postigao 180 golova u 695 utakmica.

"Bila je ovo najteža odluka u mom životu. Moja porodica i ja jednako smo bili u agoniji već dugo", kazao je i dodao da bi volio nastaviti fudbalsku karijeru, ali ne u nekom engleskom klubu jer se "nikad ne bi mogao suprotstaviti Liverpoolu" na terenu.

Govori se da bi po završetku sezone mogao otići u Sjedinjene Američke Države.

"Moja odluka se u potpunosti zasniva na mojoj želji da iskusim nešto drugačije u karijeru, a također ne želim žaliti ni za čim kad jednom završim karijeru. Od sad pa sve do zadnjeg šuta u zadnjoj utakmici sezone bit ću sasvim posvećen timu, kao što sam oduvijek i bio, i dati sve od sebe da pomognem Liverpoolu da pobijedi", kazao je.

Gerrard je rođen u selu Merseyside, a za prvi tim Liverpoola debitovao je u novembru 1998. godine. Vodio je ekipu do titule pobjednika Lige prvaka 2005. Osvojio je i UEFA kup, dva FA kupa, tri Liga kupa, te po jedan Community Shield i UEFA Super kup. Prije nego što je odlučio napustiti reprezentaciju Engleske 114 puta nosio je njen dres.

Menadžer Liverpoola Brendan Rodgers je poručio: "Skoro je nemoguće pronaći prave riječi kako bi se opisao značaj koji je Steven Gerarrd pridavao Liverpoolu".

Napadač Liverpoola Rickie Lambert nazvao je Stevena "Mr. Liverpool" i kazao: "On je za mene broj jedan i uvijek će to biti. Značio mi je sve dok sam odrastao. Navijačima je podario nevjerovatne večeri. Nikad ga neću zaboraviti, a znam da neće ni fanovi Liverpoola".

Tim povodom oglasio se i Gerrardov saigrač Mario Balotelli, uporedivši ga sa Andreom Pirlom.

"Vizija, tehnika i moć. Steven može sve, on je nevjerovatan igrač. Ekipi će biti veoma teško da pronađe nekoga kao što je on", istakao je Balotelli.