Nogomet
0

Gerrard najplaćeniji Englez u Premiershipu?

FENA
Engleski mediji prenose informaciju da je Steven Gerrard s novim vlasnicima Liverpoola dogovorio plaću od 120.000 funti sedmično, što bi ga učinilo najplaćenijim Englezom u Engleskoj ligi.

George Gillett i Tom Hicks navodno su kapitenu Liverpoola obećali ugovor na 6 miliona funti godišnje (gotovo 8,8 miliona eura), a koji bi ga trebao zadržati na Anfieldu do kraja karijere. Sam Gerrard potvrdio je da pregovara o novom ugovoru.

"Tom Hicks mi je rekao da me ne bi mogao vidjeti u nekom drugom klubu i da, pregovaramo o produženju ugovora. Ništa me ne bi više radovalo od toga da potpišem novi ugovor. No, moramo zadržati i druge naše dobre igrače. To je vrlo važno", rekao je Gerrard za Liverpoolfc.tv.

A i trener Redsa Rafa Benitez nada se da će dobru vijest moći službeno objaviti na dan finala Lige prvaka (23. maja).

Gerrard je već vezan ugovorom do 2009. no Amerikanci su navodno bili odlučni u namjeri da kapitena Liverpoola zadrže i duže. Pregovori su brzo završeni i sada se samo čeka objava.

Time bi Steven Gerrard bio plaćen jednako kao i zvijezde Chelsea Michael Ballack i Andrij Ševčenko, a svakako bi zasjenio i 5-godišnji ugovor koji je nedavno s Unitedom potpisao Cristiano Ronaldo za 110.000 funti sedmično.