Nogomet
0

Gerrard četiri sedmice "out", Liverpool od FA-a traži odštetu?

Totalsport
Steven Gerrard (Foto: AFP)
Steven Gerrard (Foto: AFP)
Pregledi kojima se kapiten Liverpoola Steven Gerrard (30) podvrgnuo u četvrtak poslijepodne potvrdili su drugostepenu rupturu mišića zadnje lože.

Zbog toga će veznjak van terena biti sljedeće tri do četiri sedmice, te propustiti premijerligaške Liverpoolove dvoboje protiv West Hama (kod kuće), Tottenhama (u gostima), Aston Ville (kod kuće) i Newcastlea (u gostima).

Gerrard se povrijedio krajem prijateljske utakmice koju je Engleska u srijedu na Wembleyju izgubila od Francuske 2-1. Iz igre je izašao u 84. minuti s bolnom grimasom na licu. Izazvalo je to bijes vodećih ljudi Liverpoola, koji su se sa selektorom Fabijem Capellom dogovorili da Gerrard igra maksimalno 60 minuta.

S obzirom na to da je Talijan prekršio dogovor, u klubu s Anfielda razmatraju pokretanje zahtjeva za odštetom. Od Engleskog nogometnog saveza (FA) zatražili bi u tom slučaju pokrivanje Gerrardove plate do trenutka njegovog oporavka. Kako Gerrard igra za 120.000 funti sedmično, njegova četverosedmična pauza FA bi po tom izračunu koštala 480.000 funti.