Kapiten Liverpoola iskren
100

Gerrard: Ako bih dao gol rukom Unitedu, ne bih to priznao

Totalsport
Steven Gerrard
Steven Gerrard
"Kada bih dao pobjednički gol na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda uz pomoć ruke, ne bih to sam priznao sudijama", iskreno je izjavio kapiten Liverpoola Steven Gerrard…

Iako je poznat kao korektan igrač, odnosno kapiten kojeg mnogi suigrači ističu kao pravi uzor, Gerrard sigurno neće konkurirati za neku nagradu iz kategorije fair-playa s iskazom kojeg je ponudio. Njegov suigrač Luis Suarez miljama je daleko od korektnog igrača. Mnoge kontroverze vezane su uz njegovo ime, pogotovo kada su u pitanju mečevi Liverpoola i Manchester Uniteda.

Prošle sezone je Suarez odslužio osam utakmica suspenzije zbog rasističkog vrijeđanja francuskog beka ''crvenih vragova'' Patricea Evre, kojem je odbio pružiti ruku u prvom sljedećem susretu nakon odslužene suspenzije. Rastezanje Suareza i kada je kriv i kada nije je omiljena zabava engleskim novinarima, pa su se zadnjih dana opet natjecali tko će više pisati o pogotku kojeg je urugvajski napadač postigao uz evidentnu pomoć ruke prošlog vikenda u pobjedi Liverpoola u FA Cupu nad petoligašem Mansfieeldom 2-1.

Uoči nedjeljnog derbija protiv Manchester Uniieda, tim povodom oglasio se Steven Gerrard. "Gledajte, da se ne lažemo, da dam s rukom gol na Old Traffordu, sigurno bih proslavio gol. Ne bih otrčao sudijama i rekao im, 'znate, ja sam zapravo dao gol rukom'. Šta mislite što bi Wayne Rooney učinio u toj situaciji? Uostalom, šta je učinio Roy Carroll, tadašnji golman Manchester Uniteda, prije nekoliko godina kada je lopta u meču protiv Tottenhama debelo prešla gol-liniju. Ne sjećam se da sam vidio Fergusona ili Carrolla kako trče prema glavnom ili pomoćnim sudiji kako bi priznali da je lopta preša liniju", sarkastično je rekao Gerrard.