Nogomet
0

Gerets mijenja Halilhodžića na klupi Obale Slonovače?

Totalsport
Vahid Halilhodžić (Foto: Reuters)
Vahid Halilhodžić (Foto: Reuters)
Belgijski list Het Nieuwsblad piše da je budućnost bosanskog stručnjaka Vahida Halilhodžića na dužnosti nogometne reprezentacije Obale Slonovače upitna. Kao njegovog potencijalnog nasljednika spominje belgijskog trenera Erica Geretsa.

Halilhodžić je odveo Obalu Slonovače na Svjetsko prvenstvo, ali njegova selekcija nije impresionirala na nedavnom Afričkom kupu nacija u Angoli, ni u igračkom ni u rezultatskom smislu. Iako je bila etiketirana kao prvi favorit afričke smotre, Obala Slonovače izgubila je u četvrtfinalu tog takmičenja od Alžira.

Čelnici Nogometnog saveza Obale Slonovače navodno su razočarani nastupom svoje selekcije na Kupu nacija, pa se nedavno pisalo da bi bh. stručnjaka na funkciji selektora trebao zamijeniti Francuz Philippe Troussier.

Het Nieuwsblad, pak, piše da je u igri za novog šefa struke u toj reprezentaciji Belgijanac Erik Gerets, koji je u maju prošle godine potpisao ugovor sa Al-Hilalom, klubom iz Saudijske Arabije. Ukoliko se to i pokaže tačnim, pitanje je da li bi čelnici saudijskog kluba dopustili Geretsu preuzimanje "slonova".

Podsjećamo, Obala Slonovače igrat će na Svjetskom prvenstvu u grupi G protiv Brazila, Sjeverne Koreje i Portugala.