Na pripremama Bayerna u Italiji
0

Gerd Muller nestao, pa pronađen kako luta gradom

Totalsport
Gerd Muller
Gerd Muller
Prema pisanju talijanskih medija, najbolji strijelac njemačke nogometne reprezentacije svih vremena Gerd Muller (65) nakratko je nestao tokom priprema Bayernove U23 ekipe u talijanskom Tridentu.

Corriere del Trentino navodi da je u ponedjeljak rano ujutro popularni "Bombarder" napustio hotel Villa Madruzzo, a kako se nije vratio u dogledno vrijeme, djelatnici Bayerna pozvali su policiju koja ga je pronašla 13 sati kasnije kako luta glavnom ulicom Tridenta "De Gasperi" u dezorijentisanom stanju.

Bild navodi kako je Muller oko pet sati ujutro sjeo u taksi i od taksista naručio da ga odveze u Munchen, a kad mu je ovaj objasnio da nema dovoljno novca da plati taj put, da je otišao na željezničku stanicu gdje mu se izgubio svaki trag.

Zbog spomenutog incidenta njegova supruga Uschi hitno je doputovala u Italiju i odvela ga kući u Munchen.

Muller spada među najbolje strijelce u historiji nogometa. Za njemačku reprezentaciju zabio je 68 golova u 62 nastupa, u Bundesligi 365 u 427 nastupa, a u europskim kupovima zabio ih je 66 u 74 nastupa. Ukupno gledano drugi je najbolji strijelac u historiji svjetskih prvenstava s 14 golova, a Zlatnu loptu namijenjenu najboljem evropskom nogometašu osvojio je 1970. godine.