Nogomet
13

Gerard Pique: Barcelona ne bi imala šanse za titulu u Engleskoj

Klix.ba
Gerard Pique (Foto: EPA)
Gerard Pique (Foto: EPA)
Španski reprezentativac i stoper Barcelone Gerard Pique dao je intervju za britanski Telegraph u kojem je između ostalog rekao da Barca ne bi mogla osvojiti englesku Premierligu kada bi se našla u toj situaciji.

Govoreći za Telegraph, Pique je rekao da Barca ne bi imala šanse za osvajanje titule, barem ne u prvoj sezoni engleske Premierlige.

Barcelonina superiornost u odnosu na engleske premijerligaše je evidentna, no, prema riječima stopera Barce, to ne bi presudilo u korist Katalonaca.

"Vjerujem da je tako, imali bismo problema na gostovanjima kod Stokea i sličnih klubova. Bilo bi veoma teško. Ista stvar bi se dogodila kada bi se Manchester United ili Chelsea okušali u Španiji. Šansi za osvajanje titule prvaka ne bi bilo", rekao je Pique.

Tokom intervjua je spomenuo i bivšeg saigrača iz Manchester Uniteda, engleskog reprezentativca Waynea Rooneyja.

"On je fantastičan momak. Kada sam bio u Unitedu, obojica smo bili veoma mladi. Pomagao mi je mnogo, uveo me u tim i pomogao mi da naučim engleski jezik. U svlačionici je bio pravi šaljivdžija. Imam lijepe uspomene. Istina je da Wayne stari, ali to svi moramo prihvatiti. Ipak, on može još dugo igrati. Ako nekad ne postignete gol, to ne mora biti vaša krivica. Nekada tim ne stvara šanse", završio je Pique.