Nogomet
0

Genoa i Lazio odigrali bez golova, Bologna osvojila bod protiv Fiorentine

Piše: Edin Isanović
Foto: EPA
Foto: EPA
Genoa i Lazio odigrali su 0:0 u okviru 24. kola italijanske Serie A, a neriješen ishod bio je i u okršaju Bologne i Fiorentine.

Lazio je krenuo ofanzivno ka golu Perine. Tako je Mauri u 19. minuti nakon kornera pogodio prečku domaćeg tima. Izabranici Stefana Piolija težili su da postignu pogodak domaćima. Premda su tokom čitavog prvog poluvremena imali blagu inicijativu, mreže su mirovale.

U nastavku se igrala tvrda utakmica bez velikih prilika. Ozbiljnijih šansi nije bilo. U 78. minuti utakmice u igru je ušao bh. reprezentativac Senad Lulić koji je zamijenio Cataldija. Ipak, rezultat se do kraja meča nije mijenjao, ostalo je 0:0.

Genoa se sa ovim bodom pomjerila jednu poziciju i bar do sutra će biti na 15. mjestu, dok je Lazio ostao na devetoj poziciji.

Nešto ranije igrali su Bologna i Fiorentina, a krajnji rezultat bio je 1:1. Gosti su imali otežavajuću okolnost od 57. minute kada drugi žuti, odnosno crveni karton dobija Fernandez.

Ipak, Viole su stigle do vodstva preko Bernardeschija u 59. minuti. Samo četiri minute poslije Giaccherini je postigao pogodak, a ispostavit će se da je time postavio konačan rezultat. Fiorentina je ostala na trećem mejstu, dok je Bologna trenutno deseta.

Tabela: