Nogomet
0

Gazzetta: Seedorf ima još dvije utakmice na klupi Milana

Totalsport
Ako je vjerovati napisima Gazzette dello Sport, Clarenceu Seedorfu (37) odbrojani su dani na klupi Milana i ima svega dvije utakmice da bi vratio ekipu na pobjednički kolosijek.
Foto: EPA
Foto: EPA
Krajem januara Seedorf je u Milanu naslijedio Massimiliana Allegrija, ali uprkos solidnom startu, ubrzo se suočio s teškim nedaćama, te su zaredali porazi. U talijanskom prvenstvu Milan je vezao tri uzastopna poraza i pao na 11. mjesto ligaške tabele, dok su u Ligi prvaka pregaženi od Atletico Madrida u osmini finala.

Ove je sedmice održan sastanak kojem su prisustvovali Milanovi čelnici, predsjednik Silvio Berlusconi, te direktori, Barbara Berlusconi i Adriano Galliani kako bi raspravili o situaciji.

Predsjednik Berlusconi kasnije je izjavio kako Seedorf uopće nije bio tema razgovora i kako će ostati i sljedeće sezone, ali Gazzetta tvrdi da će Seedorf u slučaju poraza u sljedećim dvjema utakmicama, protiv Lazija i Fiorentine, biti smijenjen.

U slučaju njegove smjene ekipu bi privremeno mogao preuzeti njegov pomoćnik Mauro Tassotti, dok Pippo Inzaghi slovi za glavnog favorita za novog trenera ali tek od ljeta.