Arsenal ponosan na svog trenera
2

Gazidis: Wenger je dio klupskog DNK-a

Totalsport
Arsene Wenger
Arsene Wenger
Izvršni predsjednik engleskog nogometnog kluba Arsenal, Ivan Gazidis, izjavio je da ne namjeravaju prekinuti saradnju sa svojim dugogodišnjim trenerom Arseneom Wengerom.

Ugovor francuskom strategu ističe na ljeto 2014. godine, a Arsenal, tvrdi Gazidis, ne misli okrenuti novu stranicu u svojoj klupskoj historiji, uprkos činjenici da nije osvojio trofej još od 2005. godine kada je uzeo engleski FA Cup.

"Wenger je "usađen" u klupski DNK. Nije sentiment u pitanju ili bilo što slično tome, već jednostavno vjerujemo da imamo nevjerovatnog menadžera koji voli ovaj klub i koji će ga povesti prema uspjehu", rekao je izvršni predsjednik za Mirror.

"Zadovoljni smo smjerom u kojem klub ide i vjerujemo da je Arsene pravi čovjek za nas. Jednoga dana kada se Arsene odluči na odlazak iz kluba moramo prigrliti sve što je dosada napravio i usadio u klub, te nastaviti raditi u tom smjeru", rekao je Gazidis.

"Optužuju nas da nam manjka ambicije i da se zadovoljavamo samo plasmanom među prve četiri ekipe Premierlige na kraju sezone, ali tome nije tako! Po meni je Arsenal najambiciozniji klub za koji znam. Pokušavamo pobijediti u svakoj utakmici. Štaviše, pokušavamo pobijediti u svakoj utakmici i to sa stilom. Ponosni smo na svoj način igranja nogometa koji nas krasi. Iako nas je ovoga ljeta napustio Robin van Persie uvjeren sam da je pred nama sjajna sezona u kojoj ćemo tražiti barem jedan troefej", zaključio je Gazidis.