Nogomet
0

Gattuso se opet vratio treninzima

Totalsport
Gennaro Gattuso
Gennaro Gattuso
U novi se pokušaj povratku treninzima, indirektno i utakmicama, upustio 34-godišnji vezni nogometaš AC Milana Gennaro Gattuso.

Odradio je požrtvovni nogometaš u utorak trening sa saigračima. I dalje se oporavlja od opasne i neugodne povrede očnog živca, zbog koje je propustio cijeli dosadašnji tok sezone.

Nastupio je samo u otvarajućoj utakmici Serije A protiv Lazija na San Siru devetog septembra prošle godine, kada se i fatalno sudario sa saigračem Alessandrom Nestom. Vratio se nakratko treninzima krajem prošle godine, te je čak zaigrao na jednoj pripremnoj utakmici početkom ove. Malo nakon toga dijagnosticirana mu je miastenija, autoimuna neuromišićna bolest.

Najavio je nekadašnji reprezentativac, kojem s krajem tekuće sezone istječe ugovor s klubom, da će odbijati plaću tako dugo dok ne bude mogao igrati.

Što se drugih Milanovih igrača tiče, Mathieu Flamini također je trenirao u utorak i ovog bi vikenda protiv Palerma mogao zaigrati prvi put ove sezone. Kevin-Prince Boateng s druge bi strane mogao propustiti vikend-dvoboj jer i dalje vuče povredu bedrenog mišića zadobivenu u dvoboju Lige prvaka protiv Arsenala prošle sedmice.