Nogomet
0

Gattuso: Nesta i ja smo otišli jer nas Allegri nije trebao

Totalsport
Gennaro Gattuso (Foto: AFP)
Gennaro Gattuso (Foto: AFP)
Višegodišnji pouzdani veznjak Milana Gennaro Gattuso ovog ljeta je zajedno s još nekim iskusnim nogometašima napustio San Siro, a krivcem za takav ishod proglasio je trenera Massimiliana Allegrija.

Gattuso je nakon 13 sezona otišao iz Milana u švicarski Sion, a njegovim stopama nakon 10 godina vjernosti Rossonerima pošao je i Alessandro Nesta koji karijeru nastavlja u redovima kanadskog Montreal Impacta.

"Razlog zbog kojeg smo Nesta i ja otišli leži u činjenici da smo obojica osjetili kako nas Allegri više ne treba u ekipi. Kada vam trener kaže da na vas računa samo kao pomoćnog trenera ili člana stručnog štaba onda je jasno da morate ići", izjavio je Gattuso za La Gazzettu dello Sport.

"Ne zamjeram ja nikome, naprotiv, ponosan sam na vrijeme provedeno u klubu. Htjeli su me zadržati, ali teško je sarađivati s ljudima s kojima ne dijelite ista mišljenja. Nema tu kontroverzi. Imao sam dobar odnos s Allegrijem, ali ja još uvijek razmišljam kao igrač", dodao je Gattuso.

Bivši talijanski reprezentativac debitirao je prošlog vikenda za Sion u pobjedi nad Grasshoppersom, a uz zarađeni žuti karton napustio je teren prije kraja dvoboja zbog problema s mišićem.