Razmišljao o penziji
0

Gattuso napokon spreman za povratak

Totalsport
Gennaro Gattuso
Gennaro Gattuso
Priznao je 34-godišnji vezni nogometaš AC Milana Gennaro Gattuso da je tokom duge pauze zbog povrede očnog živca pomišljao na odlazak u penziju.

Gattuso se dugo oporavljao od opasne i neugodne povrede očnog živca, zbog koje je propustio cijeli dosadašnji tok sezone. Nastupio je samo u otvarajućoj utakmici Serije A protiv Lazija na San Siru devetog septembra prošle godine, kada se i fatalno sudario sa suigračem Alessandrom Nestom.

Vratio se nakratko treninzima krajem prošle godine, te je čak zaigrao na jednoj pripremnoj utakmici početkom ove. Malo nakon toga dijagnosticirana mu je miastenija, autoimuna neuromišićna bolest.

Uoči nedjeljne utakmice protiv Leccea Gattuso je potvrdio da je spreman za povratak nogometu.

"To je bio moj san zadnjih nekoliko mjeseci, vratiti se u akciju. Više je nogomet nedostajao meni nego što sam ja njemu. Zadnjih mjeseci sam puno patio i mislio sam da se nikada neću vratiti. Nadam se da je sada sve to iza mene. Pomišljao sam u ovom teškom razdoblju i na odlazak u penziju, ali ovo bi mi moglo produžiti karijeru. Trenirao sam s ekipom zadnjih desetak dana. Sumnjam da bih mogao odigrati više od 25 ili 30 minuta. Odlučit će trener", izjavio je Gattuso.