Vodio ekipu samo pet kola
0

Gasperini: U Interu su trebali vjerovati u mene

Totalsport
Gian Piero Gasperini (Foto: AFP)
Gian Piero Gasperini (Foto: AFP)
Bivši trener milanskog Intera Gian Piero Gasperini, koji je na klupi "Nerazzurra" na početku sezone trajao samo pet utakmica, smatra da je uprava kluba sa San Sira pogriješila kada ga je smijenila.

Iako je Gasperinijev nasljednik Claudio Ranieri startao s dvije pobjede, uslijedila su dva vezana poraza pa su tako "Nerazzurri" trenutno na nezavidnoj 17. poziciji na ljestvici talijanskog prvenstva, te su izgubili šest do devet službenih susreta u novoj sezoni.

"Trebali su vjerovati u mene, trebali su vjerovati i slijediti moj put. Od trenutka kada su me krenuli pozvati da dođem na Interovu klupu trebali su biti uvjereni u moje ideje i podupirati ih i braniti", rekao je Gasperini, bivši trener Genoe, za jednu talijansku televizijsku postaju.

Gasperini je poznat po svojoj formaciji 3-4-3 koju je njegovao i u Genoi, ali nakon slabog starta u sezonu predsjednik Intera Massimo Moratti jasno mu je dao do znanja da favorizira povratak na konvencionalnu 4-4-2 formaciju.

"Osjećao sam da su moji i klupski nogometni koncepti vrlo udaljeni. Šteta, bio sam uvjeren da s ovom ekipom mogu učiniti nešto dobro. Također, nisam očekivao neke poteškoće poput odlaska Eto'a. Ali najozbiljnije od svega bilo je isticanje da je odbrana s trojicom u liniji bila najveći problem i da će vraćanje u staru formaciju sve riješiti. To je bio nedostatak poštovanja prema meni".