Nogomet
0

Gasperini: Ako mi u Interu nisu vjerovali, zašto su me zaposlili?

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Gian Piero Gasperini trenirao je nogometaše milanskog Intera tek nešto više od tri mjeseca, a u pet službenih utakmica upisao je četiri poraza i remi.

Kap koja je prelila čašu bio je prvenstveni poraz od novog prvoligaša Novare (3:1), nakon čega mu se predsjednik Massimo Moratti zahvalio na saradnji i angažirao Claudija Ranierija.

Na San Siru je Gasperini probao uvesti sustav igre 3-4-3, što se pokazalo neuspješnim.

"Znam da rezultati sve određuju, ali Inter je znao da je moj sistem igre 3-4-3. Nije da ne poznajem druge sisteme, ali vjerujem da u ovom timu koje ja vodim igraju najbolje. Objasnio sam to Interovim čelnicima tri puta. Zbog toga mislim da je kontroverza oko formacije koju sam koristio samo opravdanje. Ako u Interu nisu vjerovali u moj rad, zašto su me potpisali", rekao je Gasperini.

Sada već bivši trener "Nerazzurra" požalio se i da se nije poštivale njegove želje vezano uz potencijalna pojačanja.

"Kada je Eto'o prodan želio sam dovesti dvojicu igrača, Napolijevog Ezequiela Lavezzija i Genovinog Rodriga Palacia. Nije prošlo".

Upitan je Gasperini i o slabijeg igranju holandskog playmakera Wesleyja Sneijdera pod njegovom paskom.

"Sneijder je šampion, ali ja ne koristim playmakere, pa sam ga pokušavao postaviti prvo dalje, a onda kasnije sve bliže i bliže suparničkom golu. Pokušao sam sve, a ništa nije upalilo", pravdao se Gasperini.