Povratak legende
0

Gascoigne u osmoligaškom klubu

Totalsport
Paul Gascoigne
Paul Gascoigne
Legendarni engleski nogometaš Paul Gascoigne (43), nakon čitavog niza privatnih problema koje je kreirao sam sebi, vratio se u svoj sport u svojstvu novog trenera Garforth Towna.

Radi se o klubu koji se, pojednostavljeno rečeno, takmiči u osmom razredu engleskog nogometa. Englezi bi rekli ''klub bez lige''. Nekad sjajni nogometaš kojem su alkohol i droge pomutili razum i koji je dulje vremena bio na putu samouništenja, posljednji angažman prije ovoga imao je prije pet godina u Kettering Townu, u kojem je nakon samo 39 dana dobio otkaz.

Predsjednik tog kluba optužio ga je da zbog alkoholizma nije bio u stanju obnašati svoju dužnost...

"To je bila potpuna neistina. Meni je išlo dobro u tom klubu, a predsjednik me otpustio i svalio krivicu na moj alkoholozam, iako je prava istina da je on želio postati trener", veli Gazza.

Kaže da se raduje novom izazovu.

"Osjećam se dobro i snažno i za mene je ovo svakako izazov. Nadam se da će se igrači pronaći u mojim ambicijama i pridružiti mi se na pravi način. Nikada nisam znao kada ću se vratiti nogometu. Sada je taj trenutak stigao, te se nadam da ću pokrenuti klub prema naprijed i unaprijediti moje igrače. Ne smeta me što preuzimam klub na ovom nivou, uzbuđen sam i jedva čekam započeti s radom. Dat ću cijelog sebe u ovaj posao. Znam da ću donijeti isti publicitet u Garforth kao što bih donio i u neki klub u Premierligi, ali ne želim da se igrači na to obaziru", rekao je, između ostalog, Gascoigne za The News of the World, te dodao:

"Od svakog menadžera s kojim sam radio u karijeri ću uzeti pomalo. Želim da moji igrači odrađuju svoj posao sa osmijehom na licu. Da li je ovo moja zadnja šansa? To će ovisiti samo o meni", zaključio je Gascoinge, koji je u 57 nastupa za englesku reprezentaciju, od 1988. do 1998. godine, upisao 10 golova.