Nakon smrti Bobbyja Robson
0

Gascoigne: Robson je bio moj drugi otac

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Paula Gascoignea, bivšeg 42-godišnjeg engleskog nogometnog reprezentativca, a danas gubitnika u ratu sa vlastitim “demonima” (alkohol), nemoguće je utješiti nakon smrti Sir Bobbyja Robson.

Robson, bivši izbornik engleske reprezentacija, koja je predvodnika na SP-u u Italiji 1990. godine imala upravo u popularnom Gazzi, preminuo je u petak u 76. godini života okružen obitelji nakon duge borbe s rakom na plućima.

Vijest je Gascoigne dočekao u suzama i priznanju da se osjeća kao da je ostao bez drugoga oca.

  • Nemam riječi, to me devastiralo. Bobby je bio moj drugi otac, a ja njemu poput sina. Ne mogu opisati koliko mi je značio, plakao sam tri sata nakon što sam čuo da je preminuo - rekao je Gascoigne.

Zločesti dečko engleskog nogometa ostat će zapamćen po još jednom plaču - onom nakon što je u utakmici protiv Zapadne Njemačke u polufinalu SP-a 1990. zaradio isključenje, što je značilo da neće moći igrati u finalu natjecanja da su ga kojim slučajem Englezi dohvatili. Nakon lutrije jedanaesteraca u završnicu je prošla Njemačka, a prošle je nedjelje odigrana “repriza” te utakmice kojom se sakupljao novac za Sir Bobbyjevu zakladu za borbu protiv raka.

Liverpoolov menadžer Rafael Benitez još je jedno nogometno lice koje je riječima odalo počast preminuloj engleskoj legendi Sir Bobbyju Robsonu.

  • Velik je to gubitak za nogomet. Njegovi uspjesi diljem zemalja dokaz su talenta čovjeka koji nikada nije izgubio strast za igrom. Svima će nam nedostajati - rekao je menadžer Liverpoola.