Bori se s ovisnošću od alkohola
0

Gascoigne: Ferguson, Rooney i Hodgson su mi pomogli da preživim

Totalsport
Paul Gascoigne (Foto: AFP)
Paul Gascoigne (Foto: AFP)
Nekadašnji engleski nogometni reprezentativac Paul Gascoigne (45), bivši igrač Tottenhama i Lazija, u subotu se vratio u Englesku nakon petosedmičnog boravka u rehabilitacijskoj klinici u Arizoni gdje se liječio od ovisnosti o alkoholu.

Kao dio Gascoigneovog tretmana ljekari su mu pustili DVD na kojem su bile snimljene poruke bliskih ljudi, porodice i prijatelja, među kojima je bila i ona od menadžera Manchester Uniteda Sir Alexa Fergusona.

"Bio sam izvan sebe kada sam gledao kako mi ljudi poput Sir Alexa govore da ostanem jak i da se izvučem. Sir Alex me podsjetio da se izvučem. Rekao mi je da govori u ime svih igrača Uniteda i da svi navijaju za mene", rekao je Gascoigne u razgovoru za The Sun.

Škotski menadžer Crvenih vragova nije bio jedini iz nogometnog miljea koji je uputio riječi podrške Gascoigneu.

"Waynea Rooneyja su snimili kako mi govori da brzo ozdravim, a engleski selektor Roy Hodgson rekao mi je kako cijela reprezentacija misli na mene i kako me podržavaju. Rekao mi je kako sam pozvan na iduću utakmicu engleske reprezentacije da se pridružim igračima u svlačionici prije i poslije utakmice. To mi tako puno znači."

O svom kastrofalnom zdravstvenom stanju po dolasku u kliniku Gascoigne je rekao:

"Trojica ljekara su mislila da se neću izvući. To me mora inspirisati da nikad ne dopustim da se nešto slično ponovi. Izvukao sam se iz toga. Bio sam mrtav i izgledao sam poput leša. Bio sam totalna olupina."