Bivši selektor Walesa
0

Gary Speed supruzi nagovijestio samoubojstvo

Totalsport
Gary Speed
Gary Speed
Bivši selektor nogometne reprezentacije Walesa Gary Speed poslao je svojoj supruzi SMS poruku u kojoj je ''govorio u smislu oduzimanja vlastitog života'' nekoliko dana prije no što je pronađen obješen u svom domu.

Smrt bivšeg nogometaša Leeds Uniteda, Evertona, Newcastlea i Boltona konstatirana u nedjelju, 27. novembra prošle godine u 7.08 sati u Huntingtonu, Chester. Speeda je obješenog pronašla njegova supruga Louise. Sudska istraga, koja će bila održana na mrtvozorničkom sudu u Warringtonu, formalno je potvrdila samoubojstvo Speeda.

Speedova supruga istražiteljima je rekla da je četiri dana prije tragedije komunicirala sa svojim suprugom porukama, te da je Speed tom prilikom govorio o oduzimanju vlastitog života, ali je kasnije odbacio tu mogućnost, ''jer je bio uzbuđen zbog budućeg života s njom i njihova dva sina''.

Gospođa Speed svjedočila je da je njezin suprug spominjao ''uspone i padove'' bračnog para, ali i da je isticao kakva je ''važnost njihovih sinova zbog kojih moraju gledati pozitivno prema budućnosti''.

Louise Speed rekla je također istražiteljima kako su njezin suprug i ona imali svađu večer prije njegove smrti, kada su se napustili kuću svojih prijatelja kod kojih su bili na večeri.

''Hodali smo prema našoj kući i razmijenili riječi o nečemu i ničemu''.

Istražni policijski službenik rekao je kako nije bilo sumnjivih okolnosti Speedove smrti, dok je patolog potvrdio kako je smrt nastupila uslijed vješanja, uz tek umjerenu količinu alkohola u tijelu.