Nogomet
1

Gareth Bale dvije sedmice van terena

Totalsport
Trenutak kad se povrijedio Gareth Bale (Foto: AFP)
Trenutak kad se povrijedio Gareth Bale (Foto: AFP)
Velški nogometaš Gareth Bale trebao bi se vratiti treninzima za dvije sedmice, saopćio je u petak njegov klub Tottenham.

Bale je, podsjetimo, na samom kraju prve četvrtfinalne utakmice Evropske lige protiv Basela (2-2) na White Hart Laneu povrijedio desni skočni zglob. Iako su pesimistične prognoze engleskih medija govorile da bi sezona za njega mogla biti gotova, snimanje koje je Bale obavio u petak pokazalo je da se radi o istegnuću ligamenata, a 23-godišnji ofanzivni veznjak bi, prema izvještaju ljekarske službe, za dvije sedmice ponovno trebao trenirati.

Sigurno će propustiti dvoboj protiv Evertona ove nedjelje u Premierligi, te uzvrat protiv Basela u Evropskoj ligi, a najranije bi se mogao vratiti 21. aprila u prvenstvenom derbiju protiv Manchester Cityja. Bale je ove sezone u Premierligi postigao 17 pogodaka.

U utakmici protiv Basela povrede su zadobila još dvojica nogometaša Tottenhama. William Gallas je istegnuo lisni mišić, a Aaron Lennon je dobio udarac u potkoljenicu. I oni bi se, prema prognozama ljekara, trebali vratiti treninzima za oko dvije sedmice.