Službeno
0

Gallas iz Arsenala u Tottenham

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Iskusni francuski 33 godišnji stoper William Gallas postao je i službeno novi nogometaš Tottenhama. Spursi su vijest potvrdili na svojoj web-stranici navevši da je s Gallasom dogovorena jednogodišnja saradnja.

Bivši kapiten “topnika” tako je postao tek 14. igrač koji je iz Arsenala preselio u redove ljutog gradskog rivala, te prvi koji će braniti boje i trećega najuglednijeg londonskog kluba, nakon što je nosio dres Arsenala i Chelseaja.

George Graham igrao je za Chelsea i Arsenal šezdesetih i sedemdesetih godina prošlog vijeka, a kasnije je i trenirao Arsenal i Tottenham. Clive Allen igrao je za Tottenham i Chelsea, a iako je potpisao za Arsenal u junu 1980., nije za “topnike” odigrao niti jednu takmičarsku utakmicu.

U posljednjih deset godina transfer Gallasa tek je četvrti na relaciji Tottenham-Arsenal nakon onih Rohana Rickettsa, Jamieja O'Hare i Davida Bentleyja, koji je stigao na White Hart Lane preko Blackburn Roversa.

Gallas je u Tottenham došao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Arsenalom, a koliko će zarađivati u redovima Spursa zasad nije poznato.