Prema pisanju lista Star
150

Galatasaray želi Edina Džeku

Anadolija
Edin Džeko (Foto: Arhiv/AFP)
Edin Džeko (Foto: Arhiv/AFP)
Galatasaray, jedan od najvećih turskih i evropskih nogometnih timova, želi u svoje redove dovesti bosanskohercegovačkog reprezentativca Edina Džeku, koji je prošlu sezonu nastupao u engleskom Manchester Cityu, piše turski denvni list "Star".

Istovremeno, direktor Galatasaraya Unal Aysal dao je izjavu za "LIG TV" koju su turski mediji protumačili upravo kao spremnost da dovede Džeku u Tursku.

"Završit ćemo sve transfere do kraja juna, dok ćemo potragu za napadačem nastaviti do sredine jula. Mogu vam reći da ćemo dovesti napadača izrazite visine, specifične korpulentnosti, a koji dolazi iz Evrope”, rekao je Aysal.

Prema navodima pojedinih turskih medija, na listi želja Glatasaraya nalazi se i fudbaler Arsenala Bendtner. Međutim, trener Galatasaraya Fatih Terim izjavio je da ne želi Bendtnera.

“Ako ga Arsenal bude i prodavao, to nije tip fudbalera kakvog mi tražimo”, kazao je Terim.

To je, također, podgrijalo sumnje da Galatasaray "lovi Džeku". Mnogi turski mediji špekuliraju kako Terim zapravo želi vidjeti Džeku u timu Galatasaraya sljedeće godine.

Navodno je Terim zadužio koordinatora za upravljanje u Galatasarayu da stupi u kontakt sa Džekom.

Prema navodima turskog lista Star, Džeko je u vezi s mogućnošću prelaska u Galatasaray izjavio "da bi mogao igrati u Turskoj, ali da se Turci moraju dogovoriti sa njegovim sadašnjim klubom".

Uprava Manchester Citya istakla je da Edin Džeko košta 30 miliona eura. Mediji u Turskoj prenose da nijedan tim u Turskoj, osim Galatasaraya, nije u stanju da plati toliko novca. Pretpostavlja se da bi ovaj transfer mogao biti realiziran tek ako engleski tim spusti cijenu Džeke na 20 miliona eura.

Prema navodima turskog lista Star, Džeko je tip igrača kojeg žele direktor Galatasaraya Unal Aysal i trener Galatasaraya Fatih Terim.

Ove godine Glatasaray će se takmičiti u Ligi prvaka i rasprodao je sve godišnje karte. Dolaskom Edina Džeke u tim bio bi ostvaren jedan od najvećih transfera u historiji turskog nogometa.