Nogomet
13

Galatasaray: Hajrovićev menadžer ucjenama pokušao iznuditi pare od kluba

Anadolija
Predsjednik upravnog odbora Galatasaraya Mehmet Karli je, na današnjoj pres konferenciji u vezi nesporazuma sa bh. reprezentativcem Izetom Hajrovićem, rekao da je Hajrovićev menadžer uz ucjenu pokušao iznuditi novac od kluba, javlja Anadolija. 

Karli je za Hajrovića kazao da je zlonamjeran. On je naglasio da je Hajrovićev menadžer ucjenom pokušao iznuditi novac od kluba. Također je rekao da je način Hajrovićevog menadžera neetičan te da je nelegalan način na koji je pokušao iznuditi novac.

Karli je naglasio da se od 37 fudbalera u profesionalnom pogonu Galatasarayu niko nije žalio na probleme na koje se žalio Hajrović. 

"Imamo 37 igrača u profesionalnom pogonu. Nijedan se nije žalio na probleme slične onima koje je iznio Hajrović. On se otvoreno žalio zbog toga što je dobijao malo vremena na terenu i zbog turskog zakona o ograničenju stranih fudbalera. Tražio je samo način da ode iz Turske. Iz loše namjere je doveo Galatasaray u trenutnu poziciju", kazao je Karli te dodao da klub sada sprema odbranu. 

"U medijama su se pojavile pogrešne vijesti. Želim naglasiti da Hajrović do sada od FIFA nije dobio privremu licencu", istakao je Karli. 

Uprava Galatasaraya će do 18. jula ove godine FIFA-i predati materijal odbrane na Hajrovićeve pritužbe. Hajrović se FIFA-i žalio da je Galatasaray četiri mjeseca kasnio sa isplatom te je zatražio dozvolu da raskine ugovor.