Nogomet
1

Galatasaray dao Sneijderu rok od 24 sata da donese odluku

Totalsport
Wesley Sneijder
Wesley Sneijder
Nakon što je milanski Inter prihvatio ponudu Galatasaraya za transfer holandskog nogometaša Wesleyja Sneijdera (28), turski klub je Sneijderu dao rok od 24 sata da donese odluku.

Interov predsjednik Massimo Moratti potvrdio je kako je Inter prihvatio ponudu Galatasaraya, koja prema medijskim izvještajima iznosi 10 miliona eura.

Sneijder je već duže vrijeme ''na ledu'' u Interu jer ne želi pristati na smanjena primanja. Inter želi produžiti ugovor s njim do 2017. godine, ali uz uvjet da igrač umjesto dosadašnjih šest miliona eura, godišnje zarađuje četiri miliona. Holanđanin to odbija, pa je zbog toga ove sezone igrao vrlo malo. Upisao je tek pet ligaških nastupa.

Galatasaray ne želi da se ova priča previše razvlači, pa je Sneijderu dao rok od 24 sata za donošenje odluke hoće li se priključiti klubu iz Istanbula.

"Sneijder će nam dati odgovor u roku od 24 sata. No, u 99 posto ovakvih slučajeva su pregovori o transferu već zapravo gotovi", izjavio je za jednu tursku radijsku stanicu sportski direktor Galatasaraya Bulent Tulun.