Čelik - Leotar 1:1
0

Gačinović: Bod zlata vrijedan; Jagodić: Ja preuzimam odgovornost

Klix.ba
Detalj sa meča Čelik - Leotar (Foto: Klix.ba) (Foto: E. M./Klix.ba)
Detalj sa meča Čelik - Leotar (Foto: Klix.ba) (Foto: E. M./Klix.ba)
Na stadionu Kamberovića polje u Zenici danas je odigrana utakmica 18. kola BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine, gdje je ekipa Čelika podijelila bodove sa Leotarom.

Gosti su u 11. minuti došli u vodstvo preko Filipovića, a Zeničani su u 23. minuti poravnali na 1:1 preko Dedića. Trener Leotara Vladimir Gačinović, nakon odigranih 90 minuta, na veoma teškom terenu, bio je zadovoljan igrom svojih igrača, ali i rezultatom.

"Mi smo zadovoljni bodom iako smo došli igrati na nešto drugo. Uspjeli smo postići taj gol, a Čelik je nastavio pritiskom da bi na kraju postigli taj izjednačujući pogodak. Rezultat od 1:1 realan je ishod prvog poluvremena, dok u drugom poluvremenu nisam bio u potpunosti zadovoljan igrom svojih igrača.", izjavio je Gačinović, te dodao kako je osvojeni bod, na veoma teškom terenu, zlata vrijedan.

Šef struke NK Čelik Vlado Jagodić, u uvodnom dijelu izjavio je kako je od početka bio upoznat sa igrom Leotara, te da težak teren ne može biti alibi za današnju igru crno-crvenih.

"Znao sam kakav je Leotar i ne smijemo se vaditi na teren. Teško je bilo očekivati da igra bude dobra, ali takav je bio teren da nije moglo biti bolje. Ne vadim se na teren i to ne može biti alibi. Leotar je iskoristio naše ispuštene propuštene prilike te postigao gol preko Filipovića. Morali smo bolje, ali ja preuzimam odgovornost. Boli me što neki veoma brzo zaborave sve dobro i teško mi pada današnji bod, ali čestitam Leotaru na dobroj igri", kazao je Jagodić.

Jagodić je još dodao kako smatra da Čelik još uvijek nije ispao iz borbe za Evropu, te da je ovo samo jedna izgubljena bitka na putu ka cilju.