Nogomet
48

Futsal reprezentacija BiH treba našu podršku u Zenici u utakmici protiv Kazahstana

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u futsalu sutra će u Gradskoj areni u Zenici odigrati prvi meč baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv selekcije Kazahstana.

Futsal reprezentacija BiH protekla tri dana po dva puta dnevno trenirala je u Gradskoj areni u Zenici pred susret sa Kazahstanom koji će biti odigran sutra sa početkom od 20 sati u Gradskoj areni. Selektor Boro Matan za utakmicu protiv Kazahstana je pozvao 16 igrača koji su vrijedno trenirali proteklih dana za sutrašnju utakmicu.

"Protivnik je težak, možda i najnezgodniji kojeg smo mogli da izvučemo. Radimo maksimalno i trudimo se. Sigurno je da ćemo dati sve od sebe da napravimo dobar rezultat. Bilo bi nam od velikog značaja kada bismo pobijedili u prvoj utakmici sa što manje primljenih golova", kazao je Matan.

Naša malonogometna selekcija odradila je šest treninga, a posljednji je na rasporedu večeras u Gradskoj areni u Zenici.

"Trudili smo se da se što bolje spremimo za utakmicu sa izuzetno teškim protivnikom. Svi ćemo dati svoj maksimum da ostvarimo što bolji rezultat. Imamo i mi kvalitetan sastav koji može da napravi uspjeh. Nadam se da će i publika doći u što većem broju u zeničku Arenu da nas podrži", dodao je Matan.

Jedan od najuspješnijih reprezentativaca, golman Bahrudin Omerbegović j istakao da se nada da će ekipa ostvariti plasman na Evropsko prvenstvo.

"Mislim da se pobjednik neće znati do posljednjeg zvuka sirene u Kazahstanu. Imamo ogromnu želju da konačno napravimo iskorak i plasiramo se na veliko takmičenje. Godinama smo blizu tog cilja, a li nam je uvijek nekako izmicao. Nadam se da ćemo ovaj put imati više sreće", izjavio je Omerbegović te pozvao sve navijače da im pomognu da zajedničkim snagama dođu do povoljnog rezultata koji ih vodi ka EP.

Utakmica BiH i Kazahstana je na rasporedu od 20 sati u Gradskoj areni u Zenici, a cijena ulaznice je 2 KM.