Nogomet
1

Futsal reprezentacija BiH se sprema za prijateljske susrete s Makedonijom

Klix.ba
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u futsalu se okupila jučer u Trening centru NS BiH u Zenici, a u zeničkoj Areni se spremaju za prijateljski dvomeč sa Makedonijom.

Izabranici Bore Matana sinoć su odradili jedan trening, dok su danas na rasporedu bila dva. Prvi meč će biti odigran sutra (srijeda) u 18 sati, a drugi u četvrtak, također u 18 sati.

Selektor Matan o ovoj reprezentativnoj akciji kaže.

"Isprobat ćemo u dvomeču sa Makedonijom i nekoliko novih, mlađih momaka. Želimo da vidimo da li možemo proširiti spisak i računati na više igrača za naredne susrete, ali i da provjerimo u kakvom su stanju i neki standardni reprezentativci".

Nedavno je u Nyonu obavljen žrijeb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo gdje će naši reprezentativci biti u grupi sa Azerbejdžanom i Mađarskom, dok će treći protivnik biti poznat nakon preliminarnog kvalifikacionog kruga.

Prokomentarisao je Matan i kvalifikacionu grupu.

"Sigurno je da će Azerbejdžan biti favorit u skupini jer je domaćin kvalifikacionog turnira i redovan učesnik završnice velikih takmičenja. Imaju nekoliko Brazilaca u ekipi i u vrhu su evropskog i svjetskog futsala. Mađarska je u ekipa u usponu i oni igraju na velikim takmičenjima. Protivnici jesu jaki, ali mogli smo proći i lošije u žrijebu. Moramo na kvalitetan način odraditi period do početka kvalifikacija i onda ćemo moći da očekujemo kvalitetan rezultat, a to je jedno od prva dva mjesta u skupini".