Nogomet
8

Futsal reprezentacija BiH na mini pripremama u Zenici

Klix.ba
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine stigla je jučer u jutarnjim satima u Zenicu gdje će se pripremati za doigravanje za Evropsko prvenstvo koje se 2016. godine igra u Srbiji.

Izabranici Bore Matana jučer su održali prvi trening u okviru priprema u Zenici gdje će boraviti tri dana. U planu su bile i dvije utakmice protiv selekcije Makedonije koja je otkazala svoj dolazak.

Selektor Boro Matan vjeruje da se naša reprezentacija u doigravanju može nositi sa svim protivnicima i kaže kako nakon odličnih kvalifikacija nema straha.

"Postoje reprezentacije koje bismo možda malo više voljeli izbjeći, ali ko god da nas zapadne mislim da ćemo se moći nositi. Ja ne bih volio da dobijemo Azerbejdžan i Kazahstan za koje igra veliki broj Brazilaca i nikad ne znate šta će doći. Sa Mađarima, Bjelorusima i Slovacima vjerujemo da se možemo dobro nositi“, izjavio je Matan.

Novo lice u reprezentaciji je Mario Aladžić, dok zbog obaveza u klubovima u Zenicu nisu doputovali Tomislav Bevanda i Dražen Novoselac. Zbog obaveza na poslu jučer u Zenici nije bilo ni Nermina Kahvedžića. Utakmice doigravanja bit će odigrane 15. i 22. septembra, a BiH će protivnika saznati na žrijebu 10. juna.