Kulminiralo nezadovoljstvo
1

FOTO / Fukare utrčale na teren i prekinule utakmicu na Tušnju

Piše: D. Brkić
Utakmica 7. kola Prve lige F BiH između Slobode i Branitelja je prekinuta u 88. minuti kada su nezadovoljni navijači domaćeg tima utrčali na teren. Fudbaleri oba tima i službene osobe su se sklonile sa travnjaka u svlačionicu, a navijači su skandirali “Uprava napolje” dok psovki niko nije bio pošteđen.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Inače, navijačka skupina Fukare je na današnjoj utakmici odala počast Saši Grgiću – Saletu Vilenjaku, koji je prošle godine preminuo u 33. godini života. U 33. minuti upaljeno su 33 baklje u znak sjećanja na Sašu Grgića i ništa u tim trenucima nije upućivalo da će doći do prekida utakmica.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Sloboda je u 59. minuti povela preko Džemila Hasanovića i činilo se kako će Tuzlaci stići do tri boda. Međutim Mostarci su u finišu stigli po preokreta. Najprije je Edin Bebanić pogodio za 1:1, Saša Dragičević je pogodio za 1:2, dok je nakon petnaestominutnog prekida konačnih1:3 postavio Ante Pinjuh.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U konfuznoj situaciju službenici MUP-a TK su ipak uspjeli smiriti situaciju. Rekli su kako oni ne odlučuju o tome da li Fukare mogu ići na sjevernu tribinu koja je u izgradnji ili ne i da ta tribina predstavlja veliki problem. Na sreću nije bilo povrijeđenih, a navijači sa zapadne tribine, nakon prekida su navijali za Branitelj, dok su domaće igrače ispratili s uvredama.