Nogomet
53

Fudbalski savez Kosova: Sada je cilj da postanemo članica FIFA-e

Anadolija
Fadil Vokrri i Erol Salihu (Foto: Twitter)
Fadil Vokrri i Erol Salihu (Foto: Twitter)
Nakon što je u utorak Fudbalski savez Kosova (FSK) primljen u članstvo Evropske fudbalske organizacije (UEFA), generalni sekretar FSK-a Erol Salihu je novinarima u Budimpešti kazao da je ovo veoma važan momenat za Kosovo.

"Važno je da smo postali 55. članica UEFA-e. Sada želimo postati i članica FIFA-e, 12. maja u Meksiku", istakao je Salihu.

Naglasio je da je u narednom periodu bitno da fudbalska selekcija Kosova postiže dobre rezultate u utakmicama koje će igrati.

"Cilj je osnažiti nacionalni tim, te da klubovi budu uspješni u evropskim takmičenjima", kazao je generalni sekretar FSK-a.

Grupa građana sa Kosova je nakon današnje odluke na ulicama Budimpešte proslavila prijem Kosova u članstvo Evropske fudbalske organizacije (UEFA).

Na 40. Kongresu UEFA-e, koji se održava u Budimpešti, glavnom gradu Mađarske, za prijem Kosova glasalo je 28 članica. Za prijem nove članice bila je potrebna prosta većina ili 28 glasova od ukupnu 54 članice UEFA-e. Prijem u UEFA-u je preduslov za prijem u Svjetske fudbalsku federaciju (FIFA).