Očekuje oštru kaznu
0

VIDEO / Fudbaler tokom utakmice ljevicom s terena "počistio" povrijeđenu sovu

Sarajevo-x.com
Panamski fudbaler se suočava sa oštrom kaznom nakon što je povrijeđenu sovu tokom utakmice nogom šutnuo van terena.

Na videosnimku se vidi kako lopta pogađa sovu koja pada na travnjak, nakon čega je sudija prekinuo utakmicu kolumbijskog prvenstva između Pereirae i Altetico Juniora.

Dok je sudija sa igračima razgovarao o tome šta učiniti, odbrambeni igrač Pereirae, Moreno, vjerovatno ne želeći čekati da se sova iznese i utakmica nastavi, nervozno je prišao i lijevom nogom šutnuo pticu van terena.

"Igrač bi trebao biti oštro kažnjen zbog ovog užasnog čina", rekao je Ramon Jesurum, predsjednik kolumbijske lige. On je dodao da će ovaj slučaj ići pred disciplinsku komisiju lige.

"Ubico, ubico", upućivali su povike panamskom igraču navijači Atletico Juniora. Nezadovoljstvo njegovim činom su pokazali i njegovi protivnici. Moreno se javno izvinio nakon utakmice, piše The Guardian.

"Izvinjavam se navijačima, nisam to namjeravao učiniti", rekao je Moreno napuštajući teren u pratnji policije i reportera.

Kolumbijski mediji su izvjestili da su sovu spasili zaposlenici na stadionu i odnijeli veterinaru. Njeno stanje je veoma loše.