Arsene Wenger
0

'Fudbal nije supermarket'

Sarajevo-x.com
Arsene Wenger, trener engleskog fudbalskog kluba Arsenal optužio je vlasnike kluba Manchester City da od fudbala žele napraviti supermarket.

Wenger vjeruje da milijarderska Abu Dhabi United grupa ne poštuje etička pravila igre prvenstveno zato jer su javno objavili da namjeravaju u Manchester City dovesti najbolje svjetske fudbalere.

Nakon što su cifrom od 40 miliona eura doveli u klub Brazilca Robinha, također su izjavili da su zainteresirani za liverpulskog napadača Fernanada Torresa te za Cesca Fabregasa koji igra za Arsenal.

Ogromne novčane ponude i bahatost bogataša iznervirale su Francuza, pa je u razgovoru za britanski Telegraph rekao "da pravila postoje da bi se poštovala".

"Ne možete jednostavno izjaviti da slijedeće sedmice u vaš klub dolazi Christiano Ronaldo i da imate novac da to i učinite. Taj igrač ima potpisan ugovor s Manchester Unitedom. Takve stvari nisu etički prihvatljive niti zakonski moguće", dodao je Wenger.

U daljem razgovoru, trener Arsenala rekao je da u ovim situacijama igrači ne znaju ni šta se s njima dešava, te da često do zadnjih minuta ne znaju u koji klub prelaze. Sve se počelo vrtiti oko novca i nadmetanja ko će ponuditi više za određenog fudbalera.

"Fudbal nije supermarket. Znam da je mnogo novca u igri ali to ne znači da novac ne mora cirkulirati po pravilima te igre".