Nogomet
127

Fuad Muzurović za Klix: Safet Sušić treba ostati na klupi reprezentacije

Piše: A.D.
Fuad Muzurović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Fuad Muzurović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Fuad Muzurović jedne je prilike bio u sličnoj situaciji kao danas Safet Sušić. Nekadašnji selektor je dostojanstveno otišao nakon čega uživa u fudbalskoj penziji. Razočaran je sinoćnjom izvedbom Sušićevih Zmajeva.

“Žao mi je što se sve odigralo na ovakav način. Bili smo favorit koji je rutinski trebao na Evropsko prvenstvo, a na kraju smo sami sebe doveli u nezgodnu situaciju, što po meni nismo smjeli dopustiti. Svi smo govorili da je grupa dobra i da imamo dobre šanse. Danas smo tu gdje jesmo, ali se ne trebamo predati. Još je šest utakmica pred nama”, izjavio je Muzurović za Klix.

Muzurović je mišljenja da Sušić bez obzira na sve ne treba otići sa klupe reprezentacije.

“Ja Safeta ne bih dirao. Sad je nezahvalno bilo koga gurnuti u vatru. Dosta toga je poljuljano i atmosfera nije dobra. Sve je krenulo od Zukanovića, na Svjetskom prvenstvu se vidjelo da nešto ne štima kada su reprezentativci prolazili pored novinara ne poštujući njihov poziv, da bi se na kraju prerano oprostili Misimović i Spahić. Safetu vjerujem do kraja, i siguran sam da se i sa njim na klupi možemo vratiti na pravi put, iako je i on neminovno napravio neke greške. Navijači idu predaleko i nazivaju ga neznalicom. To Sušić nije zaslužio”, poručio je Muzurović.