Nogomet
0

Fuad Muzurović najavio da će u petak objaviti sastav prvog tima

FENA
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Fuad Muzurović na današnjoj pres-konferenciji najavio je da će u petak objaviti sastav prvog tima, odnosno imena 18 igrača koji će se suprotstaviti selekciji Turske u kvalifkacijama za EURO 2008. godine, 2. juna na Stadionu "Asim Ferhatović Hase".

U odnosu na zadnji susret s Norvežanima u ekipi sigurno neće biti nedovoljno oporavljenih odbrambenih igrača Safeta Nadarevića i Džemala Berberovića, dok je pod upitnikom nastup Branislava Krunića. Kao zamjene Muzurović se već odlučio za Ivana Radeljića i Vedina Musića.

"Oni su u potpunosti ispunili svoje zadatke u Oslu, tako da nema dileme za ovu dvojicu reprezentativaca. Konačan spisak igrača bit će poznat nakon što u petak obavimo testiranje i steknemo uvid o njihovoj spremnosti. Uvjeren sam da će svi oni koji istrče na Koševo imati pravi pristup igri, a to znači da će opravdati moje povjerenje", kazao je Muzurović.

I ovog puta Muzurović je o reprezentaciji Turske i kolegi Fatihu Terimu govorio u superlativima.

"Gosti su favoriti. Iako spadaju među najbolje evropske i svjetske reprezentacije pokušat ćemo da ih iznenadimo. Vjerujem u naše šanse da na kraju završimo na dva vodeća mjesta u grupi. Nemamo imperativ pobjede, ali želimo i pokušat ćemo savladati sve prepreke kako bismo napravili još jedan podvig", kazao je Muzurović.

Reprezentacija Turske u popodnevnim satima je doputovala u Sarajevo. Gosti su za sutra u 12.00 sati najavili pres- konferenciju u hotelu "Exclusive" u Rajlovcu, gdje su smješteni, dok će istog dana u 20.00 sati trenirati na Stadionu "Asim Ferhatović".

U pet odigranih kvalifikacionih susreta u C-grupi reprezentacija BiH pobijedila je Maltu (5:2) i Norvešku 2:1, igrala je neriješeno s Moldavijom (2:2), dok je poražena u susretima s Mađarskom (1:3) i Grčkom (0:4).