Rodoljub Petković
0

"FSRS neće jednostrano istupiti iz Saveza"

Sarajevo-x.com
Generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske izjavio je da FSRS-a neće nikada jednostrano istupiti iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, piše portal SCsport.ba.

Prema pisanju srbijanskog "Pressa", čelnici FSRS-a najavili su napuštanje državnog Saveza zbog napada na Bogdana Čeku, potpredsjednika Saveza, kojem su nepoznati napadači u Luksemburgu slomili jagodičnu kost i povrijedili oko.

"Naslov je izvučen iz konteksta. Nećemo nikada jednostrano istupiti iz FS BiH. Situacija u državnom Savezu je više nego teška. Problemi u FS FBiH eskalirali su nakon što je utvrđeno da u tri kantonalna saveza ima propusta u izborima. Federalnom savezu dat je nalog da neregularnosti iščisti", tvrdi Petković.

Prvi operativac saveza u Banjoj Luci osvrnuo se i na sutrašnji sastanak u Atini, gdje će tročlano Predsjedništvo razgovarati sa predstavnicima UEFA-e, tačnije predsjednikom Michelom Platinijem.

“FS RS i dalje ostaje kategoričan po pitanju ukidanja Predsjedništva. Po cijenu sankcija neće pristati na ukidanje ove institucije. Ničim nismo doprinijeli problemima. Naše stavove zastupat će Čeko, s kojim smo jučer imali sastanak“, kaže Petković.