Nogomet
85

FS Kantona Sarajevo: Manifesticija za selekcije klubova i škola fudbala

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U sportskom centru ''Safet Zajko'' u Halilovićima, bit će upriličen svečani defile 104 selekcije raznih škola fudbala i klubova koji su učestvovali najmasovnijem takmičenju najmlađih kategorija (godišta 2005, 2006, 2007 i 2008), saopćeno je iz Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo.

"Očekuje se dolazak oko 1000 dječaka učesnika. FS KS je za sve ekipe pripremio pehare, a učesnicima medalje, s obzirom na to da nije rangirao ekipe prema plasmanu na tabeli", navodi se u saopćenju.

Organizator je Fudbalski Savez Kantona Sarajevo, a povod je kraj nogometne sezone omladinskog takmičenja "Lige pjetlića i cicibana Kantona Sarajevo".

Rukovodstvo FS KS na čelu sa tadašnjim predsjednikom Elvedinom Begićem, u septembru 2013. godine, po prvi put je pokrenulo zvaničnu, jedinstvenu, fudbalsku ligu mlađih kategorija. Liga obuhvata selekcije većine škola fudbala koje egzistiraju na području Kantona Sarajevo, ali i šire.

"Jedan od glavnih ciljeva ovog projekta bio je ujedinjenje i registracija svih škola fudbala i njihovih polaznika na jednom mjestu, kroz informacioni sistem, kako bi se dobili zvanični podaci o aktivnim mladim igračima", kazali su iz FS KS.

Manifestacija u sportskom centru ''Safet Zajko'' počinje danas u 18 sati.