Nogomet
12

FS BiH naredne sedmice organizuje sastanak sa predstavnicima premijerligaških klubova

Klix.ba
Elmir Pilav (Foto: FS BiH)
Elmir Pilav (Foto: FS BiH)
Sastanak predstavnika Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (FS BiH) i direktora klubova BH Telecom Premijer lige BiH bit će održan 17. oktobra 2016. godine u hotelu "Pino Nature" na Trebeviću, saopćio je FS BiH.

Tema sastanka je "Ugovori profesionalnih igrača, te porezna opterećenja po tom osnovu" o čemu govori direktor sektora za takmičenje i upravljanje događajima FS BiH Elmir Pilav.

"Želimo da vidimo koji su to problemi sa kojim se klubovi susreću pri ispunjavanju poreznih obaveza za profesionalne igrače, te da im prezentujemo stanje u susjednim državama i nekim zemljama EU. Nastojat ćemo da uspostavimo zajedničku strategiju i aktivnosti, te da pokrenemo inicijativu prema nadležnim organima u smislu eventualne promjene zakonskih akata, kako bi se prepoznala specifičnost sporta i olakšalo poslovanje klubova", kazao je Pilav za zvaničnu stranicu Saveza.

Pilav je istakao da će FS BiH i u budućnosti nastaviti sa organizacijom sastanaka o različitim temama sa ciljem daljeg unapređenja takmičenja pod ingerencijom Saveza, kao i saradnje sa klubovima.

Facebook