Jurgen Klinsmann
0

"Frustrirajuće je vidjeti kako Liverpool stoji"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Bivši selektor njemačke nogometne reprezentacije i trener Bayerna Jürgen Klinsmann nikada neće postati trenerom Liverpoola, ako je vjerovati jednom od američkih vlasnika kluba Tomu Hicksu.

Klinsmann je razgovore s Liverpoolovim vlasnicima Georgeom Gillettom i Tomom Hicksom oko preuzimanja klupe vodio još krajem 2007. godine, ali se nedugo potom opredijelio za klupu Bayern Münchena. Nakon što je u aprilu ove godine dobio otkaz kao trener Bavaraca, Klinsmann je bez angažmana.

U nekim se krugovima njegovo ime opet spominjalo u kontekstu preuzimanja Liverpoola, pogotovo nakon vrlo slabih rezultata ''redsa'' ove sezone u prvenstvu i Ligi prvaka pod vodstvom 49-godišnjeg Španca Rafaela Beniteza, koji na Anfiledu odrađuje svoju šestu sezonu.

Njemački dnevnik Bild prenosi Klinsmannove kritike na račun Beniteza.

"Frustrirajuće je vidjeti kako Liverpool trenutno loše igra i stoji. Jednostavno im nedostaje kvalitete. Utakmice u engleskom prvenstvu jasno pokazuju da Liverpool nema konzistentnost da bi se nosio s najjačim rivalima", izjavio je Klinsmann.

Bild prenosi i doslovno jednu jedinu riječ koju je za Mirror izgovorio Tom Hicks na upit da li će Klinsmann jednog dana preuzeti vođenje ''redsa''?

"Nikada!", kratko i jasno je odgovorio Hicks.

Klinsmann je nedavno najavio da će se trenerskom poslu opet vratiti nakon Svjetskog prvenstva sljedeće godine u Južnoafričkoj Republici. Dotad će vrijeme provoditi u društvu porodice u SAD-u.