Nogomet
1

Frank Rijkaard je novi trener Milana?

Totalsport
Frank Rijkaard (Foto: AFP)
Frank Rijkaard (Foto: AFP)
Frank Rijkaard, 50-godišnji holandski nogometni trener i nekada ugledni igrač, mogao bi uskoro i službeno postati trener Milana, gdje je proveo značajni dio svoje igračke karijere.

Massimiliano Allegri, dosadašnji trener kluba sa San Sira, koji je ovu sezonu Serie A završio na trećem mjestu, ima još jednu godinu ugovora, ali je sve očitije kako neće odraditi posao do kraja.

Talijanski mediji navode da su odgođena već dva ili tri sastanka Allegrija i Silvija Berlusconija, prvog čovjeka kluba i njegove desne ruke Adriana Gallianija. Inače, na tom bi sastanku trebao biti dogovoren odlazak, odnosno, finansijska pozadina raskida ugovora.

Kako god, Allegri je očigledno na putu odlaska prema Romi ili Paris St. Germainu, dok se na San Siro po navodima talijanskih medija vraća Rijkaard, koji je u Milanu igrao od 1988. do 1993. godine.

Holanđanin je s Milanom osvojio dva Kupa prvaka, a posljednji trenerski posao koji je radio bila je selektorska dužnost u Saudijskoj Arabiji. Prije toga je radio u reprezentaciji Holandije, te u Sparti, Barceloni i Galatasarayju.